3 Redenen waarom glijmiddel de seks verbetert

Veel mensen denken bij het vrijen niet meteen aan het gebruiken van glijmiddel. Sommigen vinden zelfs dat het een tekortkoming is als je glijmiddel “nodig hebt” want dat zou dan betekenen dat je niet voldoende opgewonden raakt tijdens de seks. Want als je wel voldoende opgewonden bent dan zou glijmiddel toch niet nodig moeten zijn? Maar glijmiddel gebruiken is niets om je voor te schamen, heel veel mensen doen het en waarom ook niet. Als de seks aangenamer is wanneer je glijmiddel gebruikt is er niets op tegen om het te doen. Benieuwd naar het beste glijmiddel? Veiliggenieten.nl heeft ze voor je op een rijtje gezet. In dit artikel geven we je drie goede redenen om een lubricant (wat ene ander woord is) te gebruiken.

1. Het kan de seks aangenamer maken

Wanneer een man en vrouw met elkaar vrijen en de vrouw wordt niet voldoende vochtig, dan kan het pijnlijk zijn wanneer de man haar penetreert. Dit zal het liefdesspel zeker niet ten goede komen, de vrouw kan tijdens het vrijen door de pijn verkrampen en dit maakt het allemaal nog pijnlijker. Door glijmiddel te gebruiken kan dit worden voorkomen. De man kan zonder problemen penetreren en de vrouw kan daardoor gewoon van de seks genieten.

2. Bij homo sekscontact wordt vaak glijmiddel gebruikt

Wanneer homoseksuele mannen seks hebben, wordt vaak glijmiddel gebruikt bij het binnendringen van de anus met de penis of een dildo. De anus maakt van nature minder vocht aan dan een vrouwelijke vagina en daardoor kan het pijnlijk zijn om de anus binnen te dringen voor seksuele handelingen. Daarnaast kunnen er als de huid te ruw is ook kleine haarscheurtjes ontstaan wat bloedverlies kan opleveren en pijn bij de ontlasting na de seks. Daarom wordt aangeraden om bij anaal sekscontact, en dat geldt uiteraard ook voor heterostellen die anale seks toepassen, om voldoende glijmiddel te gebruiken. Wil je zowel anale als vaginale seks, smeer dan eerst de vagina in en daarna de schoongewassen anus. Dit voorkomt dat er bacteriën uit de anus in de vagina terechtkomen, wat een infectie kan veroorzaken.

3. Gebruik in combinatie met seksspeeltjes

Glijmiddel kan het gebruik van seksspeeltjes aangenamer maken. Je kunt een seksspeeltje zoals een dildo of vibrator met glijmiddel insmeren zodat je het gemakkelijker kunt inbrengen. Let bij het gebruik van middel op welke soort je gebruikt: sommigen kunnen een schimmelinfectie veroorzaken, zoals glijmiddelen op olie- of glycerinebasis. Een glijmiddel op waterbasis is altijd veilig, maar dit droogt wel wat sneller uit dan andere glijmiddelen.

Ervaringen van lezers?

Wat zijn de ervaringen met dit onderwerp van onze lezers? Hebben jullie dit product op jullie nachtkastje staan, of staan jullie open er mee te experimenteren?

Leave a Comment