80 Procent gelooft niet in Monogamie

Eén op de vier Nederlanders is wel eens vreemdgegaan en vier op de vijf denken dat volledige monogamie onhaalbaar is. Wel keurt maar liefst 90% vreemdgaan af. Dit is gebleken uit een recent onderzoek van Cosmopolitan.
Opvallend hier in is dat vrouwen wat betreft slippertjes een inhaalrace zijn begonnen ten opzichte van de mannen. Vooral alcohol zou voor vrouwen de drempel verlagen.

Voor bijna de helft van de mannen en vrouwen wordt de verleiding wel erg groot op het moment dat zij in een andere omgeving en buiten het gezichtsveld van hun partner zijn. Vooral op zakenreisjes zijn het de mannen die zich maar moeilijk kunnen bedwingen. Vrouwen hebben als zij op zakenreis zijn hier minder moeite mee.
Het grootste deel van de respondenten voelt zich na een slippertje wel schuldig. 30% zegt zich niet schuldig te voelen, en het opvallende is dat de dames minder vaak last hebben van schuldgevoelens dan heren.

De belangrijkste oorzaken van vreemdgaan blijken spanning (33 procent) en lustgevoelens (19 procent). Weinig verrassend is dat vrouwen vaker verliefd zijn of worden op de persoon met wie ze vreemdgaan, terwijl mannen meer uit lustgevoelens handelen.

Een derde van alle scheve-schaatsrijders (35 procent) blijkt ervoor te hebben gekozen om thuis vreemd te gaan. Bij zeventien procent van de geënquêteerden gebeurde het tijdens de vakantie zonder dat de vaste partner daarbij aanwezig was.
Aan het onderzoek deden 513 mannen en vrouwen mee.

Zelf vreemdgaan of op zoek naar gelijkgestemden? Schrijf je gratis en vrijblijvend in bij SecondLove

bron: vrij naar artikel op nu.nl

Leave a Comment