Bevredigend seksleven houdt vrouwen in vorm

Vrouwen die een bevredigend seksleven hebben zijn in het algemeen beter in vorm en vitaler dan dames die niet of minder tevreden zijn over hun avonturen in de slaapkamer. Dit blijkt uit Australisch onderzoek van Universiteit van Monash. Vrouwen die de seks die zij hebben minder kunnen waarderen bleken ongezonder en minder goed in vorm. een onderzoeker betoogt dat een goed seksleven meer als een belangrijk onderdeel van de  gezondheid van vrouwen moet worden beschouwd.

Hoe vaker, hoe beter?

Nee. De dames die zeer vaak seks hadden maar toch niet te spreken waren over de kwaliteit van het liefdesspel bleken niet gezonder dan de vrouwen die weliswaar weinig tussen de lakens doken maar hier wel intens van genoten. Meer is dus niet altijd beter.
295 Vrouwen tussen de 20 en 65 namen aan het onderzoek deel. De respondenten hadden de Australische nationaliteit, maar aangenomen mag worden dat dit onderzoekje ook representatief is voor de Nederlandse situatie.

Te moe voor seks

Wij vragen ons af of je niet andersom zou kunnen redeneren. Als je een slechte lichamelijke gezondheid hebt en bijvoorbeeld te dik bent, beleef je dan ook niet veel minder plezier aan seks? Als je continu moe bent heb je waarschijnlijk ook weinig energie om langdurig te vrijen. Zo kom je wellicht in een vicieuze cirkel terecht. Erg jammer, omdat je van een stevige vrijpartij behoorlijk afvalt; zelfs een lange tongzoen verbrandt al aardig wat calorieën.

De onderzoekleidster gaf aan dat het seksleven als een belangrijk onderdeel van de vrouwelijke gezondheid zou moeten worden gezien. Veel dames hebben moeite om met hun klachten en problemen bij een arts aan te kloppen.

Zie jij in je eigen leven een verband tussen je energieniveau en je bedprestaties/genot in de slaapkamer? Gaat jullie seksleven eigenlijk “vanzelf” of ervaar je het vooral als “werken”? We zijn benieuwd naar jouw verhalen.

Leave a Comment