Bijna de helft van de vrouwen doet aan anale seks

Althans, onder de VIVA-lezeressen. Dit cijfer kwam naar voren uit het anale seks-onderzoek dat het vrouwentijdschrift Viva onder haar lezeressen hield. Een kleine minderheid, namelijk 48% gaf aan weleens aan anale seks te doen. Vaak wordt dit echter niet gedaan; 26% van de respondenten gaat maandelijks anaal, en 50% vindt één keer per half jaar meer dan voldoende. Veel vrouwen doen het alleen op een speciale gelegenheid; bijvoorbeeld op zijn verjaardag, of als hij eindelijk het huis eens heeft geschilderd 😉
Toch vinden wij het een vrij hoog percentage, zeker in vergelijking met andere landen.

50 Tinten Grijs

Al sinds enkele jaren is er een trend gaande wat betreft anale seks. Het taboe dat hier op rustte lijkt steeds meer te worden doorbroken. Update: Accelerator in dit proces is natuurlijk ook het boek 50 tinten grijs geweest, waarin ene jong meisje naast allerlei SM-praktijken ook anale seks moet ondergaan. Dit heeft het taboe definitief doorbroken. Het onderzoek van Viva bevestigt dit beeld. Toch heeft de krappe meerderheid van de vrouwen hier nog steeds problemen mee. De belangrijkste twee redenen: (angst voor) pijn en een vies idee. Veel mannen vinden het juist opwindend en spannend, maar er zijn er ook genoeg die er weinig aan vinden.

514 vrouwen deden mee aan het onderzoek. De Viva week 47 komt met een uitgebreide bijlage over het onderwerp anale seks. Heb jij een uitgesproken mening over kont neuken? Heb je het al eens geprobeerd of is dit echt een no go area voor jou? Vind je het moeilijk om ter sprake te brengen als je een nieuwe partner hebt? Voor de mensen die 50 Tinten Grijs gelezen hebben: wat vonden jullie van het boek? We lezen de reacties op dit onderwerp graag terug. Mochten de lezeressen van het meidenblad opnieuw worden ondervraagd over dit topic, dan zullen we cijfers vergelijken met het vorige onderzoek.

Leave a Comment