Pleegt mijn man of vrouw overspel?

Veel vrouwen vragen zich wel eens af: “Gaat mijn man (of vrouw) vreemd?”. Vaak zijn er signalen die vrouwen op deze vraag doen komen. Verstopt hij zijn mobieltje, krijgt hij vaker smsjes dan normaal, kleedt hij zich beter of anders, ruikt hij naar een andere vrouw, ontwijkt hij je? Wil hij geen seks meer, of heeft hij juist meer zin in seks? Of zie je aparte website-adressen in zijn browser staan, zoals bijvoorbeeld datingsites voor overspel? (zie rechts)

Affaires: herken de signalen

De beste manier om er achter te komen is om hem op de man af te vragen of hij ontrouw is, maar dit kan leiden tot gezichtsverlies en spanningen in een soms toch al broze relatie. En als een man al vreemd gaat zal hij dit vermoedelijk niet meteen toegeven.

Een man die van twee walletjes eet betrappen is moeilijk; veel mannen die overspel plegen hebben zich goed ingedekt en zullen alle tekenen van hun buitenechtelijke gedrag proberen te wissen. Als hij een affaire heeft met een bekende of een vriendin zal hij zijn omgeving geïnstrueerd hebben hun mond te houden. De vraag: “Gaat mijn man vreemd” is in dat geval moeilijk te beantwoorden. Overspel herkennen en zien is moeilijk, vooral omdat de benadeelde het soms ook gewoon niet wíl zien.

Praat er over met iemand die je vertrouwt

Als je eigen oordeel wat vertroebeld is is het misschien een idee om er over te praten met iemand die je vertrouwt; een vriend of vriendin bijvoorbeeld. Geef aan waar je vermoedens op gebaseerd zijn en leg deze voor. De persoon die je in vertrouwen hebt genomen zal goed in staat zijn de signalen en verdenkingen te beoordelen. Denkt hij of zij ook dat er iets niet inde haak is, confronteer je vriend of vriendin (man of vrouw) dan met je vermoeden en vraag of er een ander in het spel is.

In tegenstelling tot wat algemeen gedacht wordt zijn vrouwen net zo vaak ontrouw als mannen, al hebben de dames vaak langere affaires en de heren een kort slippertje. Gebonden mensen die echt met voorbedachte rade op zoek zijn naar een affaire verzamelen zich op speciale datingsites.

Detectivebureaus

Een erg rigoureuze en ook prijzige stap is het huren van een privé detective om de gangen van je vrouw of man na te gaan. Let op: dit kan behoorlijk in de papieren lopen. Wel heb je redelijk snel zekerheid over de vraag of je partner een affaire heeft. Op Google vind je tal van advertentiebureaus die zijn gespecialiseerd in het ontmaskeren van vreemdgangers. De laatste jaren zijn er ook veel meer technische snufjes om mensen te volgen of af te luisteren.

heb jij wel eens iemand valselijk beschuldigd van overspel? Welke signalen had je gezien en was je op afgegaan, en hoe wist je naderhand zeker dat je het toch fout had?

Leave a Comment