Helft vrouwen heeft het liefst seks onder invloed

Volegens recent Brits onderzoek is de helft van de dames op zijn minst een beetje onder invloed van alcohol wanneer zij sex hebben. Eén op de 20 is zelfs altijd minimaal aangeschoten als zij seks hebben.

De voornaamste reden om naar de fles te grijpen is de ongeremdheid in bed die enige glazen alcohol veroorzaakt. Voor velen van hen geldt dat wanneer zij niet drinken zij zich minder zeker over hun lichaam voelen. Het tegengaan van pijn wordt minder vaak genoemd als reden om alcohol te nuttigen. Toch hebben best veel vrouwen altijd pijn bij het vrijen.

Seks en Zelfvertrouwen

De onderzoekster die de enquête uitvoerde beweert dat zelfvertrouwen een groot probleem is voor veel vrouwen. Alcohol heeft hierin een bepalende rol om het zelfvertrouwen in de slaapkamer op te krikken. Vele dames durven meer in bed, en vinden het ook makkelijker hun lichaam te tonen.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat de gemiddelde Britse vrouw met acht mannen het bed heeft gedeeld; tijdens 5 van die keren was zij dronken of aangeschoten. 90% is van mening dat daten en alcohol nauwelijks los te zien zijn van elkaar; 9 van de 10 gaat namelijk nooit nuchter naar een (eerste) date. 75% zei zelfs liever eerst wat te drinken alvorens met de vaste partner naar bed te gaan. Vier van de tien vrouwen was bij hun eerste keer ook minimaal aangeschoten. 3000 dames namen deel aan het onderzoek, en de antwoorden konden anoniem worden gegeven.

Aan onze vrouwelijke lezers de vraag: hoe vaak heb jij seks met en zonder alcohol? Vind je partner het leuk als je een paar glazen op hebt omdat je dan misschien meer de remmen los gooit, of is het juist storend dat alcohol nodig is om tussen de lakens te belanden? Reacties van lezeressen zijn zeer welkom, maar ook mannen mogen natuurlijk reageren op het thema alcohol & seks.

Leave a Comment