Kwart bruiden komt 10 kilo aan in eerste huwelijksjaar

Volgens onderzoek van het yoghurtmerk Yakult komt 22% van de pas getrouwde vrouwen tien kilo aan in het eerste huwelijksjaar. Daarover bericht de Daily Mail. Deze 10 kilo is een gemiddelde; sommigen komen meer aan, anderen minder. Bruidjes doen enorm hun best om perfect voor de dag te komen op hun trouwdag, maar na deze mooiste dag van hun leven komt het verloren gewicht er weer rap bij, dit veelal tot ergernis van hun kersverse echtgenoot.

20% Procent krijgt daarover ruzie met haar man. De helft van de onderzochte vrouwen gaf aan zich minder zorgen te maken over haar gewicht nu ze eenmaal in de echt verbonden is. Niet verstandig: want een snel veranderend uiterlijk is voor veel mannen een aanleiding om vreemd te gaan.

All Inclusive Huwelijksreizen

3000 Vrouwen werden ondervraagd voor het onderzoek. Voor all-inclusive huwelijksreizen bleken funest te zijn voor de slanke taille. De meerderheid voelt zich niet langer verplicht om gezond en minder te eten omdat het huwelijk en de huwelijksreis al hebben plaatsgevonden en dus geen motivaties meer waren. Een op de drie vrouwen sport ook minder in haar eerste jaar van het huwelijk dan daarvoor.

Mannen vallen vaak juist af als ze gaan trouwen, of zelfs al als ze gaan samenwonen. Vrouwen komen aan; reden hiervoor is is dat de koppels hun eetgedrag aan elkaar gaan aanpassen. Vrouwen eten dus voortaan net wat meer, mannen net wat minder. De heren die flink aankomen hebben dit vooral te danken aan alcohol: tegen een bierbuik kan een ander eetpatroon natuurlijk niet op.

Ben jij erg aangekomen toen je ging trouwen, en hebben jullie het daar gelijk over gehad? Vind je een snel veranderend uiterlijk van je partner een reden om overspel te plegen? Herken je het beeld dat mensen die een tijdje getrouwd zijn mindere moeite doen om er mooi uit te zien voor hun partner?

Leave a Comment