Mannen ontdekken overspel eerder dan vrouwen

Mannen hebben eerder door dat hun partner is vreemdgegaan dan vrouwen. Dit blijkt uit een onderzoek van het Britse wetenschapstijdschrift New Scientist. De reden hier voor is vooral een biologische.

Een Amerikaanse onderzoeker van de Virginia Commonwealth University enqueteerde 203 jonge stellen, en daaruit bleek dat 29% van de mannen en 18,5% van de vrouwen weleens een slippertje had gemaakt. Van de dames beweerde 80 procent dat zij goed konden inschatten hoe trouw hun man is, tegenover maar liefst 94 procent van de heren.

Voortplanting: is dit wel mijn kind?

De heren hadden in 75% van de gevallen al door dat hun partner overspel had gepleegd, nog voordat de vrouw dat zelf had opgebiecht. Bij de vrouwen lag deze score slechts op 41 procent. Volgens de wetenschapper zou een reden hiervoor kunnen zijn dat mannen argwanender tegenover hun partner staan dan vrouwen.

Verder hebben mannen meer te verliezen, aangezien zij minder zeker zijn dat een kind echt hún kind is dan een vrouw. De voorplanting van de man komt hierdoor in gevaar. Nu vragen weinig mannen zich af “is dit wel echt mijn kin?” maar uit verschillende studies blijkt dat een fiks percentage van de mensen een andere natuurlijke vader heeft dan men denkt. Het precieze percentage is echter onbekend.

Geuren verraden een hoop

Denk jij ook dat mannen eerder ruiken dat er overspel gepleegd wordt dan de dames? Voor ons gevoel zijn vrouwen veel gevoeliger voor geuren, en zullen zij een vreemd parfum of bepaalde lichaamsgeuren eerder oppikken. Geuren verraden natuurlijk veel. Mannen zijn misschien weer wat meer paranoïde ingesteld. Wat doe jij als je vermoedt dat je man of vrouw een affaire heeft? Confronteer je hem of haar er gelijk mee of ga je uitzoeken of het inderdaad waar is wat je denkt, door bijvoorbeeld een privédetective in te huren of zelf je partner te achtervolgen

Leave a Comment