Nederlandse man heeft na zes minuten orgasme bereikt

Gemiddeld genomen hebben Nederlandse mannen na 6 en een halve minuut hun orgasme bereikt wanneer zij met een vrouw naar bed gaan. Gemeten is vanaf het moment dat er werkelijk penetratie plaatsvond. Nederlandse mannen eindigde hiermee in de middenmoot van het onderzoek dat gehouden werd in vijf landen.

Een onderzoeker van de Universiteit van Utrecht bestuurde het klaarkomen van mannen uit vijf verschillende landen. De Engelsen houden het het langst vol, met gemiddeld tien minuten. Turken kunnen het gemiddeld maar 4,4 minuten volhouden. Het uithoudingsvermogen van de Spanjaarden houdt ook niet over; zij komen met 5 minuten het op één na snelst.

Amerikanen neuken gemiddeld een minuut of acht en eindigden daarmee op de tweede plaats. Aan het onderzoek deden 500 mannen mee. Zij moesten met behulp van een “blanco” stopwatch de tijd bijhouden tijdens het vrijen tot aan hun zaadlozing. Dat mannen te snel klaarkomen is een veelgehoorde klacht onder vrouwen.

Te vroeg klaarkomen

Onlangs was in het nieuws dat niet alleen mannen last hebben van het te vroeg bereiken van het hoogtepunt; ook veel vrouwen komen te snel klaar. Onder vrouwen is echter ook een grote groep die juist heel moeilijk, of nooit klaarkomt. Onder mannen is dit aantal eigenlijk nihil, gebruikers van antidepressiva uitgezonderd.

Wat kun je doen tegen te snel ejaculeren? Je kunt proberen te trainen (knijpen net onder de eikel wil wel eens helpen de opwinding weg te nemen), en er is ook zalf beschikbaar die de eikel minder gevoelig maakt. Het probleem zich echter voornamelijk tussen de oren: iemand die van zichzelf weet dat hij te snel klaarkomt verwacht dat dit ook bij de volgende vrijpartij zal gebeuren.

Hoe lang duurt het bij jou gemiddeld voordat je je orgasme bereikt? Langer of korter dan zes minuten? Ben je tevreden met de tijd die je haalt of is voortijdige ejaculatie een probleem binnen jouw relatie?

Leave a Comment