Overspelige mannen hebben grotere kans op hartaanval

Mannen die vreemdgaan hebben meer kans op een hartaanval dan mannen die trouw zijn. Dit blijkt uit onderzoek dat recent in Amerika is afgerond. In principe is seks juist goed voor de gezondheid (het houdt je fit, is goed voor de bloedsomloop en je verbrandt calorieën), maar heren die buiten de deur met een ander tussen de lakens duiken lopen juist een groter risico op hartfalen.

De onderzoekers van de American Heart Association (website) concludeerden dat mannen die er een (buitenechtelijke) affaire op nahouden een verhoogd risico op een hartaanval tijdens de seks liepen. De oorzaak? Vreemdgaan gebeurt vaak stiekem, op een onbekende plek én vaak ook nog met een (veel) jongere vrouw. Deze onbekende factoren (en de passie van de jonge vrouw in verhouding tot de eigen vrouw?) zorgen voor stress, en deze stress kan een hartaanval veroorzaken.

Kans op aanval is relatief klein

De kans op een hartaanval tijdens een vrijpartij is erg klein: nog geen 1% van de hartaanvallen ontstond tijdens een vrijpartij, zo bleek uit het onderzoek. Wél opvallend: in 93% van die gevallen ging het om seks buiten het huwelijk/de relatie. Is seksuele sleur toch nog ergens goed voor. De mannen die met een hartaanval te maken kregen mogen minimaal een week geen seks meer hebben; en het wordt aangeraden om het de volgende keer tóch maar weer met de eigen partner te doen, voor zover die daar nog voor open staat natuurlijk
Dit artikel is gebaseerd op een stuk dat deze week op de website van The Daily Mail verscheen. De Engelse krant heeft wel vaker dit soort geinige onderzoekjes.

Of seksuele ontrouw ook nog andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengt is onbekend. Dat overspel of een langdurige affaire vaak stress oplevert is algemeen bekend, en stress is natuurlijk aanleiding voor verschillende gezondheidsproblemen. Maak jij je zorgen om je hart omdat je wel eens met een ander het bed in duikt? Bezoek dan deze website.

Ken je iemand die tijdens zijn affaire met gezondheidsproblemen te maken heeft? Als ene verhouding zo veel stress oplevert, is het dan nog wel handig om hier mee door te gaan?

Leave a Comment