Vrouw beleeft seksueel dieptepunt tijdens herfstmaanden

Het libido van vrouwen blijkt per seizoen te verschillen. Dat blijkt uit een onderzoekje van het magazine 100% NL. De herfst blijkt van alle seizoenen de zin in seks van vrouwen het meest negatief te beïnvloeden. Op de vraag in welk seizoen de onderzochte vrouwen het meest zin in seks hadden noemde slechts 11 procent de herfst als haar seksueel meest actieve periode.

Meeste zin tijdens de zomer en winter

De lente kwam er ook niet goed vanaf; 16% had het meest zin in seks tijdens dit seizoen. Opvallend vinden wij; wij dachten dat het beter worden van de weersomstandigheden en vooral de wat warmere nachten juist tot meer seks zouden leiden. De meest extreme seizoenen, zomer en winter, bleken het libido van de vrouw juist het meest aan te wakkeren, met respectievelijk 46 en 27 procent. De zomer is dus het moment voor vrouwen om hun seksleven nieuw leven in te blazen.

De zomer heeft ook op mannen een grote invloed. Het broeierige weer zorgt voor een verhoogd libido en doorgaans krijgen ze dan meer zin in seks. Vreemdgaan komt ook voornamelijk in de zomermaanden voor.

Vijfhonderd vrouwen beantwoordden vragen met betrekking tot hun seksleven en het wisselen van de seizoenen. Geen enorm aantal dus, maar de cijfers van het onderzoek lagen dermate ver uit elkaar dat er toch conclusies aan verbonden kunnen worden.

Merk je bij jezelf dat er verschillen zijn met betrekking tot je libido in de verschillende seizoenen? Van de zomer kunnen wij ons veel voorstellen, maar de winter? misschien hebben de gezellige feestdagen een positieve invloed op het libido, ondanks de bijbehorende kou?

Leave a Comment