Vrouwen faken orgasme om overspel te vermijden

Dat vrouwen niet altijd echt klaarkomen en vaak een orgasme faken is algemeen bekend. Uit recent Amerikaans onderzoek komt een interessante reden naar voren voor dit gedrag: De dames proberen met het faken van hun orgasme eventueel vreemdgaan van hun partner te vermijden.

Onderzoek

Het onderzoek werd gedaan onder ruim 450 Amerikaanse vrouwen in de leeftijdscategorie 18 tot en met 45 jaar. Elk van hen had minimaal 6 maanden een vaste relatie. Meer dan 50% van de deelnemende vrouwen gaf aan wel eens net te doen alsof ze klaarkomt, terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Het idee hierachter is dat de relatie spannend en seksueel bevredigend lijkt. Een goed lijkend seksleven zou er voor zorgen dan de man minder snel vreemdgaat.

Hoe groter het vermoeden dat haar partner dreigt vreemd te gaan, hoe eerder de vrouw geneigd is orgasmes te simuleren, zo bleek.

Mannen gaan niet alleen vreemd vanwege hun eigen seksuele behoeftes

Vaak wordt aangenomen dat mannen alleen overspel plegen om hun eigen seksuele eisen te bevredigen. Deels is dit ook zo,maar heren zijn ook geneigd overspel te plegen als ze merken dat ze hun vrouw niet kunnen bevredigen. Dit gevoel tast hun mannelijkheid aan en zij zullen in sommige gevallen proberen dit terug te winnen door andere vrouwen wel een orgasme te bezorgen.

Wellicht doen vrouwen ook net alsof ze klaarkomen om bij de partner de angst weg te nemen dat zij juist overspel zal plegen. Misschien willen ze hun vriend niet op ideeën brengen? Reacties kunnen hier onder geplaatst worden. Fake jij weleens je orgasme, of heb je de indruk dat je vriendin dit doet?

bron: naar een artikel van aol.co.uk

Leave a Comment