Vrouwen gaan liever langdurig vreemd

Het fabeltje dat alleen mannen weleens vreemdgaan is allang de kast in; inmiddels is bekend dat ook hordes vrouwen wel eens buiten de deur eten. Wel nieuw is dat, volgens dé datingsite voor een tweede liefde SecondLove, vrouwen liever een langdurige affaire hebben wanneer zij eenmaal het bed met een ander hebben gedeeld. Daar waar mannen het met 41% meestal bij een one night stand houden, gaat een percentage 39% van de vrouwen langer dan een half jaar vreemd.

Affectie en afwachten

Erg verrassend is het niet dat vrouwen er meer langdurige affaires op na houden. Sowieso duurt het bij de dames gemiddeld langer voordat ze bij een man in bed kruipen, zeker als ze getrouwd zijn. Eerst moet er een vertrouwensband worden opgebouwd, en moet de vrouw zeker zijn van de affectie van haar minnaar. Pas meestal daarna zal ze ontrouw worden en het bed met iemand delen. Voor de minnaar is het dus afwachten geblazen.

Is het vertrouwen er eenmaal is de kans groot dat de vrouw daadwerkelijk verliefd is geworden en zal de buitenechtelijke relatie vaak langer stand houden, vaak dus langer dan 6 maanden. Mannen zijn meestal meer geneigd tot snel scoren en zullen na hun slippertje weer teruggaan naar hun vrouw. Kortom: mannen gaan voor one-night-stands, vrouwen voor een doorlopende affaire.

Verder bleek dat voor dames de belangrijkste reden om vreemd te gaan een gebrek aan aandacht in de bestaande relatie is. De tendens van de laatste jaren is dus: vrouwen gaan vaker vreemd en als zij dit doen, vaak ook langdurig in het geheim. Met dank aan vreemdgaan datingsite Second Love

Ervaringen vrouwen gevraagd

Ben jij een vrouw en onderschrijf je bovenstaande getallen? Mocht je wel eens vreemd zijn gegaan, betrof het in jouw geval ook een langere affaire? Hebben dames andere redenen om overspel te plegen dan de heren? We hopen jouw ervaringen hier terug te lezen.

Leave a Comment