Waarom gaan mannen vreemd?

Uit recent onderzoek van een huwelijkstherapeut is gebleken dat sex, zoals verwacht, niét de belangrijkste reden is voor mannen om vreemd te gaan. Vreemdgaan om dat mannen sexueel niet aan hun trekken komen komt slechts bij 1 op de 12 voor. Waarom gaan mannen dan wel vreemd? Meestal omdat er emotioneel iets niet helemaal goed zit. Bijna de helft gaf dit als reden aan, of bleek dit als reden te hebben. Slechte sex is veel minder belangrijk als het op vreemdgaan van mannen aankomt.

Twee op de drie mannen gaf ook aan zich schuldig te voelen wanneer zij vreemdgaan. Waarom gaan mannen dan preices vreemd? Wat is er emotioneel niet in de haak? Dit kunnen allerlei redenen zijn, maar wel staat vast dat mannen dus wel degelijk over gevoelens beschikken.
Mannen die vrienden hebben die wel eens vreemd gaan zullen zelf trouwens ook sneller een slippertje maken, omdat zij vreemdgaan dan makkelijker relativeren. Als je bang bent dat je man zal vreemdgaan, probeer hem dan niet over te halen tot spannendere sex, maar begin een goed gesprek over zijn gevoelens 😉
Waarom vrouwen vreemdgaan is niet onderzoch bij dit onderzoek, dus als je een vrouw bent: voel je vrij een reactie te geven in de comments.

Leave a Comment