Zeven januari: de populairste dag om een affaire te beginnen

Heb jij je partner ook op 7 januari aan de deur gezet of ben je in een avontuurtje gestapt op deze dag? Zeven januari is dé dag om een affaire te beginnen. De feestdagen hebben heel wat stress met zich meegebracht en je gaat op zoek naar iets om deze spanningen achter je te laten. Winterblues kan ook de aan de basis liggen van een spannend avontuurtje.

Het nieuwe jaar is voor vele mensen een nieuwe start. Je neemt je voor dingen anders te doen dan het voorgaande jaar, op allerlei gebieden ook op relationeel gebied. Als je al problemen had in je relatie zorgen de feestdagen voor extra stress en daardoor zie je alles niet meer zitten.

Korte winterdagen met weinig zon zorgen er vaak voor dat mensen de winterblues krijgen. Twintig procent van de Britten hebben last van een winterdepressie en zijn niet gelukkig met hun leven en nemen steeds meer afstand van hun partner. Voor sommigen is vreemdgaan dan een uitweg uit de sleur.

Dating websites

Mensen die hun buik vol hebben van de stress en de moeilijkheden in hun relatie gaan na de feestdagen makkelijk op zoek naar een avontuurtje. Recent onderzoek bij gehuwde Britten die stiekem lid zijn van een datingsite voor geheime affaires gaf aan dat 7 januari de meest populaire dag is om op zoek te gaan naar een flirt of een affaire te beginnen. Maar: let op bij seksdating, veel van dit soort sites staan vol nepprofielen.

Een psychotherapeut legt uit: “Je relatie moet al heel erg sterk zijn om een affaire te overleven. De band tussen twee mensen wordt enorm onder druk gezet door het vreemdgaan van een partner en een affaire is zo kwetsend dat het vaak een wonde veroorzaakt die nooit meer heelt.”

Leave a Comment