Zoenen met een ander in het feestgedruis? Cijfers over Vreemdgaan tijdens Carnaval

Carnaval is natuurlijk een feest met een hoog cheat-risico gehalte. De alcohol, de muziek en de ontspannen uitgelaten stemming kunnen sommige feestvierders nog wel eens te veel worden. En daar is geen site als SecondLove voor nodig.

De feestwinkel feestkleding365.nl heeft uitgezocht in welke provincie overspel tijdens Carnaval nu het meeste voorkomt. Hierbij moet worden aangetekend dat ook zoenen met een ander al als een slippertje wordt gezien. Alles meer dan tongzoenen (sex) telt natuurlijk ook. Wat blijkt? Brabanders gaan het vaakst vreemd.

De cijfers per provincie:

1 Noord Brabant 22,1 %
2 Flevoland 17,6 %
3 Noord Holland 17,6 %
4 Overijssel 17,5 %
5 Zeeland 16,7 %
6 Zuid Holland 14,7 %
7 Drenthe 14,3 %
8 Friesland 13,8 %
9 Groningen 12,1 %
10 Utrecht 11,1 %
11 Limburg 5,9 %
12 Gelderland 3,7 %

LANDELIJK 13,6 %

Ook grappig is dat mannen en vrouwen die veel geld besteden aan hun uitdossing een grotere kans hebben om vreemd te gaan dan mensen met een goedkoop carnavalspak. Mensen met pakken van meer dan 200 euro gaan in 38.7% van de gevallen vreemd. Dames en heren met een zeer goedkoop pakje plegen veel minder snel overspel (of krijgen hier de kans toe…)

Verder bleek vreemdgaan ruim 5 keer zo vaak voor te komen onder drinkende Carnavalvierders dan onder feestgangers die geen alcohol dronken. Met een paar glaasjes op is de drempel om seks met een ander te hebben een stuk minder groot. Ook het ‘masker’ dat carnavalskleding biedt verlaagt de drempel om overspel te plegen behoorlijk.

Vooral mannen en vrouwen met een hoop bier op belanden met een ander tussen de lakens voor carnaval-seks. Limburgers bleken uit het onderzoek het meeste te drinken tijdens deze feestdagen. Limburgs bier is dan ook erg lekker, vooral Brand en Gulpener zijn biertjes die elk jaar veel gedronken worden.

Ziek in je bed

In het onderzoek werd ook gekeken naar ziekmeldingen: Carnavalsgangers van boven de rivieren bleken ‘s ochtend minder een vent te zijn dan ‘s avonds: zijn melden zich een stuk vaker ziek dan de Brabanders en Limburgers. De feestvierders in het Zuiden is het feest natuurlijk al met de paplepel ingegoten dus die zijn wel wat gewend. Allemaal niet best voor de economie: die ligt al een paar dagen grotendeels stil en door het ziekteverzuim wordt dit proces nog een stukje verlengd.

Ben jij wel eens in een slippertje geraakt tijdens Carnaval? En biecht je je slippertje dan naderhand op? Sommige stellen spreken gewoon met elkaar af dat ze een paar dagen – tot op zekere hoogte- hun gang mogen gaan. Denk je dat bovenstaande cijfers kloppen of is dit allemaal wat overdreven?

Leave a Comment